Schrijnwerkerij-meubelmakerij Versmissen

Beschrijving

Voormalige schrijnwerkerij-meubelmakerij Versmissen. Eclectisch woon- en winkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), opgetrokken in 1922-1923 ter vervanging van een arbeidershuis.

Bakstenen lijstgevel met knipvoegen en arduinen plint, verlevendigd met muurbanden en booglijsten in contrasterend metselwerk. Begane grond met rechthoekige muuropeningen onder I-balk met rozetvormige bevestigingsbouten; blinde boogvelden met ruitvormig geplaatste witte en groene tegels. Segmentbogige bovenvensters. Eerste travee met vitrine van voormalige winkel, laatste met poort. Inmiddels vernieuwd schrijnwerk.

• Gemeente-archief Hoogstraten, machtiging van het Ministerie van Openbare Werken 31/12/1922.

Auteurs: Plomteux, Greet