Postkantoor

Beschrijving

Voormalig postkantoor, opgetrokken en in gebruik genomen circa 1888 doch pas in 1930 door het Bestuur der Posterijen aangekocht. Nieuw postkantoor aan de Gravin Elisabethlaan sedert mei 1994.

Halfvrijstaand dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, zwarte Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel beëindigd met houten kroonlijst op klossen. Getoogde muuropeningen, op de bovenverdieping gedeeltelijk blind en op kordonvormende lekdrempel. Origineel 19de-eeuws houtwerk. Latere rolluikkasten.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Hoogstraten, schetsen 1888/15.
  • LAUWERYS J., PEETERS F. en VERSTRAELEN G., Posterijen en Vervoer te Hoogstraten, in Jaarboek van Koninklijk Hoogstraatse Oudheidkundige Kring, XIX, 1951, p. 39-42, 42-85, 85-92.

Auteurs: Plomteux, Greet