19de-eeuwse schuur bij aangepaste hoeve

Beschrijving

Minstens tot de 18de eeuw opklimmende hoevesite met sterk aangepast woonstalhuis van zeven traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat) met parallel karrenkot en schuur aan de zuid- en westzijde.

Monumentale driebeukige, wellicht 19de-eeuwse langsschuur van vijfenhalve travee onder afgewolfd zadeldak (pannen). Verankerde baksteenbouw met rechthoekige muuropeningen, oorspronkelijk met uitgespaarde hoek vooraan; poort aan de straat met gietijzeren latei, achteraan met houten latei; deels bewaarde beplanking. Gecombineerde dek- en ankerbalkgebinten. Stropoppen onder de pannen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Baarle-Hertog, schetsen 1877/5.

Auteurs: Plomteux, Greet