• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Door Ph. Van Ravestyn recent gerenoveerd dorpshuis waarvan alleen de 19de-eeuwse gevels bewaard bleven.

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd zadeldak (nok parallel aan de straat, leien). Beschilderde bakstenen lijstgevel met lagere bovenbouw, op de hoeken gemarkeerd door geblokte lisenen. Ingekaste rechthoekige vensters en deur, laatstgenoemde in houten omlijsting met kroonlijst op langgerekte consoles, fijn getraceerd rondbogig bovenlicht, waaiervormige versieringen in de zwikken, arduinen trede. Gelijkaardige, gereconstrueerde benedenvensters.

Auteurs: Plomteux, Greet