• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Op de oude rooilijn gelegen dorpshuis. Voorbouw met herberg en poort, opklimmend tot circa 1876 (rechterdeel) en circa 1926 (linkerdeel); aansluitende L-vormige achterbouw van circa 1931.

Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Verankerde, beraapte en beschilderde lijstgevel met vernieuwde kroonlijst. Rechthoekige muuropeningen onder houten latei, ingekast in de laatste travee; driedelige ramen ter hoogte van het café. Noordelijke zijpuntgevel met deels bewaard aandak.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Baarle-Hertog, schetsen 1876/3, 1926/9, 1931/7.

Auteurs: Plomteux, Greet