Twee dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Op de oude rooilijn gelegen enkelhuizen van twee en drie traveeën onder gemeenschappelijk zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), te dateren circa 1879.

Verankerde baksteenbouw met lijstgevel op gecementeerde en beschilderde plint. Rechthoekige ingekaste muuropeningen onder strekse boog. Schuifkozijnen met rondbogig bovenlicht met V-vormige roeden en waaiervormige versiering in de zwikken. Sobere deuren met rechthoekig bovenlicht. Zijpuntgevels met vlechtingen. Nummer 24 met zuidwestelijke opkamer en kelder en latere achterbouw over de volledige huisbreedte.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Baarle-Hertog, schetsen 1879/1.

Auteurs: Plomteux, Greet