Traditioneel breedhuis

Beschrijving

Traditioneel breedhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder een complex zadeldak (nok parallel aan en loodrecht op de straat, leien), uit de tweede helft van de 16de of de 17de eeuw. Het pand werd vermoedelijk in de vroege 19de eeuw in laatclassicistische stijl aangepast.

Vermoedelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, is de bepleisterde en beschilderde lijstgevel verankerd door smeedijzeren muurankers, waaronder met gekrulde spie. De bovenbouw beantwoordt aan een regelmatig ordonnantieschema, oorspronkelijk opgebouwd uit verkleinende registers van kruiskozijnen. Op de eerste verdieping, aangepaste rechthoekige vensters met geprofileerde dagkanten, op de tweede verdieping vereenvoudigde kruiskozijnen. Een vlakke fries en houten kroonlijst vormen de gevelbeëindiging. Volledig verbouwde begane grond.