Diephuis met zandstenen rondboogdeur

Beschrijving

In kern traditioneel diephuis van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder een afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), dat opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Het pand werd tot de huidige vorm aangepast in de vroege 19de eeuw. Het pand maakt met Zirkstraat 41 deel uit van een renovatie- en nieuwbouwproject op de hoek van Stoelstraat en Zirkstraat, in opdracht van de nv B&R, naar een ontwerp door de architect José Kennes uit 1982, vergund in 1983.

Opstand in baksteenmetselwerk verankerd door smeedijzeren muurankers. De gedrukte rondboogdeur in een zandstenen omlijsting met kwarthol geprofileerd beloop uiterst links, is een restant van de oude kern. Verder rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting met middenkalf en getralied bovenlicht, en rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel uit de vroege 19de eeuw.