erfgoedobject

Archeologische site

archeologisch geheel
ID
45673
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45673

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Archeologische site
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Archeologische site op de plaats van de verdwenen Sint-Michielskerk, gekenmerkt door een kunstmatige verheffing in het landschap of "kerkheuvel", in de loop der eeuwen opgehoogd door onder meer  de puinlaag van de vroegere gebouwen en de vele bijzettingen op het toenmalige kerkhof. In 1997 gerealiseerd door de stad Oudenburg in samenwerking met het I.A.P. (Instituut voor Archeologisch Patrimonium). Reconstructie van grondplan en opstand van de verdwenen Romaanse Sint-Michielskerk uit de 11de eeuw, uitgewerkt naar de plannen van de Nationale Dienst voor Opgravingen, gemaakt in 1956 na de opgravingen onder leiding van Prof. Dr. J. Mertens in samenwerking met L. Devliegher.

 


Bron: CALLAERT G. & HOOFT E. met medewerking van STRUYF J. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oudenburg, Deelgemeenten Ettelgem, Roksem, Westkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL1, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologische site [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45673 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.