Café In de Ronden Trap

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café In de Ronden Trap

Beschrijving

Woonhuis, naar verluidt voorheen ook café In den ronden trap, naar verluidt zogenaamd naar de halfronde deurstoep, nu in dienstgebouw op achtererf, café stopgezet in 1952 en uitbouw van hoeve met U-vormige opstelling.

Aan de straat gelegen woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), in kern één bouwlaag hoog, zie bouwnaad met sporen van vlechtingen in rechter zijgevel, naar verluidt toevoeging van bovenverdieping circa 1925. Lijstgevel met dubbelhuisopstand, in 1937 voorzien van een vernieuwd parement van gele baksteen. Getoogde vensters met vernieuwd houtwerk in geriemde omlijsting, op de bovenverdieping met sluitsteen. Getoogde deur in hardstenen omlijsting met kroonlijstje. Beraapte achtergevel.

Auteurs: Lanclus, Kathleen