Dienstgebouw Kasteel van Roborst

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis, gelegen links van de toegang tot het kasteeldomein, links geflankeerd door het koetshuis van het kasteel met blinde straatgevel.

Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), uit het laatste kwart van de 19de eeuw met 18de-eeuwse kern. Beraapte lijstgevel op imitatie-breukstenen plint en met dito hoekbanden. Rechthoekige vensters in geriemde gecementeerde omlijsting met lekdrempel, op de begane grond voorzien van sluitsteen en beluikt, imitatievensters in de eerste travee. Gelijkaardige deur met trap. Vereenvoudigd hoofdgestel. Beraapte zijgevel onder roodgeschilderde windveren.

• DEVOS P. 1982: De gemeentehuizen van Oost-Vlaanderen, Inventaris van het kunstpatrimonium van Oost-Vlaanderen, XVII, Gent, 969-970.

Auteurs: Lanclus, Kathleen