• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

In de straatbocht gelegen, voorheen gesloten hoeve uit de 18de eeuw, eind 19de eeuw op boerenwoning na gesloopt.

Ten noorden van vroeger erf, boerenwoning met witgeschilderde gevel onder overstekend zadeldak (mechanische rode pannen en zwarte) met vernieuwde vensters en een behouden omlijsting van getoogde deur van rode en gesinterde bakstenen met oren en neuten en gebogen waterlijstje, erboven met bakstenen omlijst gevelnisje. Bewaarde roodgeschilderde achtergevel met rechthoekige vensters. Rechter zijgevel, aan straat, afgewerkt met vlechtingen en op geveltop muuranker voorzien van initialen IBVL en jaartal 1769.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De initialen vermelden in feite 'JBVL' en verwijzen naar Jean Baptiste Van der Linden, die samen met zijn echtgenote Anna Francisca De Clercq in 1769 de hoeve overnam na het overlijden van zijn schoonvader. De gronden van de hoeve waren al in familiebezit sinds circa 1570, toen ze in handen waren van Johannes De Clercq.

• Informatie verkregen van P. De Clercq (18 mei 2020).