Textielwinkel en herberg Sint-Elooi

Beschrijving

Voorheen textielwinkel en herberg, nu bankgebouw, gelegen naast voormalige smidse (nummer 26) en aan de hoek van een pleintje dat de toegang vormt tot kerk en kerkhof.

Gecementeerd huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), op de deuromlijsting in de zijgevel gedateerd 1881. Voorgevel op arduinen plint en afgelijnd met gepleisterde neg- en hoekblokken. Getoogde vensters in gepleisterde arduinen omlijsting met arduinen dorpel. Voordeur in derde travee gedicht. Vroegere cafédeur in zijgevel in arduinen omlijsting met op de bovendorpel het opschrift F. De Wolf-Piens en het jaartal 1881 op de sluitsteen. Sierlijk anker in de geveltop.

Auteurs: Lanclus, Kathleen