Boerenwoning hoeve 't Lindenhof

Beschrijving

Genaamd 't Lindenhof, verwijzend naar de linde aan de erftoegang tussen twee stallen. Open hoeve met losstaande bestanddelen in U-vormige opstelling.

Ten noordwesten, boerenhuis van vier traveeën onder zadeldak (pannen), vermoedelijk uit eind 18de eeuw. Witgeschilderde gevel op gecementeerde plint. Rechthoekige beluikte vensters met kleine roedeverdeling. Rechthoekige deur met bovenlicht. Gecementeerde zijgevels.

Interieur. In woonkamer behouden geschilderde balklaag en grote schouw met witgeschilderde houten schouwbalk met bordenrek.

Ten zuiden en ten oosten, aan weerszij van de erftoegang, bakstenen gebouwen op L-vormige plattegrond onder pannendaken met stallen en schuur. Ten oosten later bijgebouwd dienstgebouw, gedateerd MDCCCLXXVI in houten latei van rechthoekige poort.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Vandaag is enkel de boerenwoning bewaard. De bakstenen dienstgebouwen naast de erftoegang met stal en schuur werden gesloopt.

• Informatie verkregen van de eigenaar (19 maart 2017).