Café In de brugge

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café In de brugge

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 't Jagershof

Beschrijving

Voorheen café "In de brugge" of "Au Pont", gelegen aan de brug over de Munkbosbeek, reeds aldus bekend in het tweede kwart van de 19de eeuw, nu zogenaamd "'t Jagershof". Momenteel geel geschilderd gebouwencomplex met rood-witte luiken, de kasteelkleuren van graaf d'Ursel.

In 1907 bijgebouwd huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), voorheen tussen zijtrapgevels. Sierankers en aan straatgevel jaartalankers met 1907. Getoogde vensters, op de begane grond beluikt. Haaks op hoofdgebouw, ouder huis van één bouwlaag onder zadeldak (pannen) met bepleisterde gevel met rechthoekige muuropeningen.

Aan de straat gelegen dienstgebouw van vier traveeën met stallen, blind aan de straatzijde, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen