Burgerhuis ontworpen door Anselm Vernieuwe

Beschrijving

Bel-etagewoning van 1893, mogelijk naar ontwerp van Anselm Vernieuwe (Blankenberge). Nu hotel/ restaurant "Ecu de la France". Rode baksteenbouw; gebruik van natuursteen voor de sierelementen en banden; gebruik van arduin voor het souterrain. Inslag van de neo-Brugse stijl zie de vensters gevat in een Brugse travee en de tuitgevel met getrapt topstuk. De centrale erker werd verwijderd. Inscripties in banderollen in de boogvelden: "Anno"/ "1893" , "Dit Huys de Goëlette genaemd werd gebouwd in de lente toen geen regen hoegenaemd viel op werkliens tente". De loggia werd dichtgemaakt met een pui uit de jaren 1950.

• Stadsarchief Blankenberge, Bouwaanvragen, nummer 17/ 1893.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise