Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de boekhandelaar Henri Guillaume De Crom, naar een ontwerp door Joannes Franciscus Scheepers uit 1884. Van deze aannemer zijn in Antwerpen bouwprojecten teruggevonden uit de periode van begin jaren 1860 tot begin jaren 1900.

Ondiepe rijwoning van twee traveeën en drie bouwlagen onder een lessenaarsdak. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel heeft een eenvoudige winkelpui met een rechthoekige deur en vitrine, op een plint uit blauwe hardsteen. De bovenverdiepingen worden geaccentueerd door rechthoekige vensters, gevat in geriemde omlijstingen met oren en een cartouchesleutel, voorzien van gietijzeren parapetten, op doorgetrokken lekdrempels; bijkomende onderdorpels op de tweede verdieping. Een klassiek hoofdgestel met een spiegel in de fries en een houten kroon- en tandlijst vormt de gevelbeëindiging.