• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Hoekhuis met het straatje leidend naar de vrije basisschool en sportcentrum (nummer 32). Neoclassicistisch burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op een grijs geschilderde plint met dubbelhuisopstand. Hoofdgestel met geprofileerde kroonlijst en tandlijst. Eveneens geprofileerde puilijst. Getoogde vensters, op de bovenverdieping gevat in geprofileerde omlijstingen met versierde sluitstukken en met tot arduinen cordon doorgetrokken lekdrempels. Behouden schrijnwerk. Centrale deur in geprofileerde grijs geschilderde omlijsting. Beraapte rechter zijgevel.

Auteurs: Lanclus, Kathleen