Boerenwoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen op begraasd erf afgesloten door ijzeren hek met zonmotief, vermoedelijk uit 18de eeuw. Boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Gecementeerde, verankerde gevel. Licht getoogde vensters met T-ramen en groen geschilderde persiennes. Rechthoekige deur met sporen van vroegere omlijsting in gesinterde baksteen. Sporen van oorspronkelijke zijgevels afgewerkt met muurvlechtingen. In rechter zijgevel, houten kruiskozijn en opkamervensters boven twee keldergaten. Tegen linker zijgevel aangebouwd braskot. Dwarsschuur onder zadeldak (vermoedelijk voorheen met stro, nu golfplaten en pannen). Thans metselwerk van betonstenen. Doorrit met typische welving in het dak.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De dwarsschuur onder zadeldak die zich ten zuiden van het woonhuis bevond, werd gesloopt. Het toegangshek met zonmotief is eveneens niet langer aanwezig.