• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen op erf afgesloten met ijzeren hek met zonmotief. Boerenhuis, ingeplant ten oosten van het erf, vermoedelijk met 18de-eeuwse kern. Met gewitte voorgevel op grijs geschilderde plint naar het westen en de straat gericht. Rechthoekige muuropeningen, voorzien van houten kruiskozijnen, oorspronkelijk met kleine roedeverdeling, voorheen afgesloten met luiken, nu persiennes; venster links van de deur met behoud van roedeverdeling en luiken aan de onderste helft van het kruiskozijn. De zijgevels zijn afgewerkt met vlechtingen. Tegen de linker zijgevel aangebouwde stalletjes onder lessenaarsdak. Achteraan uitgebreid. De bakstenen dwarsschuur, ingeplant haaks tussen de straat en het woonhuis, werd volgens een gevelsteen in de geveltop gebouwd in 1933.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Uit een controle ter plekke op 19 augustus 2021 blijkt dat er een aantal aanpassingen zijn doorgevoerd: het hek is verdwenen, het schrijnwerk werd vernieuwd en de persiennes zijn verdwenen.