Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Villaatje van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met pannen. volgens kadastergegevens gebouwd in 1907, vanaf 1940 in gebruik als gemeentehuis, nu particuliere woning. Voortuin afgesloten door sierlijk hekwerk met betonstijlen in imitatieboomstammen en ijzeren hek aan dito pijlers.

Vooruitspringende puntgevel van twee traveeën en aansluitende lijstgevel van twee traveeën, in de oksel van beide houten erker op de bovenverdieping. Sierankers. Getoogde muuropeningen met ontlastingsbogen van wit en groen geglazuurde baksteen.

• VAN HULLE M., Kaprijke en Lembeke in oude foto’s, Eeklo, 1991, p. 20.

Auteurs: Lanclus, Kathleen