Villa

Beschrijving

Deels vrijstaande villa in art-decostijl met voortuin afgesloten door een lage ligusterhaag en breukstenen hekpijlers, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1939. Gebouw met asymmetrische opbouw, met twee bouwlagen onder overstekend tentdak en uitspringende rechter travee met drie bouwlagen onder plat dak, afgewerkt met geglazuurde pannen. Opgetrokken uit platte gele baksteen met diepe horizontale voegen op een breukstenen plint, met markerende brede gepleisterde band en kordonlijst van bruine geglazuurde tegels ter hoogte van het vensterregister op de begane grond. Centraal inkomportaal met betegelde stoek ervoor en links geflankeerd door een halfronde plantenbak. Kenmerkende rondboogdeur in een geprofileerde omlijsting van bruine geglazuurde tegels; beglaasde deur met ijzeren vulling en zijlichten met gestructureerd glas. Overhoeks venstertje op geprofileerde console op de bovenverdieping. Ruitvormig venstertje in de zijgevel van de uitspringende travee rechts. Voorts brede horizontale vensters met bewaard schrijnwerk en rolluiken; atypische gekoppelde rondboogvenstertjes op bovenste verdieping.

Auteurs: Bogaert, Chris