Café Hopveld en aanhorigheden van brouwerij Den Keyser

Beschrijving

Café Hopveld en aanpalende gekoppelde woningen behorende tot aanhorigheden en de locatie van de vroegere brouwerij "den Keyser", onder deze naam gekend van in de 16de eeuw en vermoedelijk stopgezet circa 1875. Gekoppelde woningen van twee en drie traveeën onder pseudomansardedak met dakvensters(leien), in zijn huidige vorm daterend uit het begin van de 20ste eeuw. Gecementeerde voorgevel op een imitatiebreukstenen plint, geritmeerd door rechthoekige omlijste deuren en vensters met druiplijst, oren en bladguirlandes en verrijkt met spiegels met guirlandes op de borstwering. Deuren met bewaard schrijnwerk en beglaasd paneel met fraai smeedwerk.

• SERVAES P., Brouwerij "den Keyser" in de Mandekenstraat (5), Heemkring Buggenhout vzw Ter Palen, XI, 2, 1987, p. 86-89.
  • SERVAES P., Erfgoed, Heemkring Ter Palen, Buggenhout, 1998, nummers 26, 27.

Auteurs: Bogaert, Chris