• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Alleenstaande dorpswoning op de hoek met de Hanenstraat op het kruispunt vanouds genaamd "d' Hoge Linde" met de vierschaar of rechtbank van de heerlijkheid, nu met nieuwe Linde. Woning van vier traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, in zijn huidige vorm volgens het kadasterarchief van 1850, ontstaan uit twee huisjes, in het bezit van de kerkfabriek. Later hoveniersbedrijf van de familie De Maerschalck. Verankerde, witgeschilderde met schijnvoegen gecementeerde voorgevel op een grijsgeschilderde plint geritmeerd door licht getoogde vensters met bewaarde luiken; nieuw T-vormige ramen. Aflijnende getrapte daklijst. Eveneens gecementeerde en geschilderde achtergevel met steekboogdeur in de tweede en opkamervenstertje in de derde travee. Bakstenen zijgevels met rondboogvormig zolderluik.

• SERVAES P., Erfgoed, Heemkring Ter Palen, Buggenhout, 1998, nummer 28.

Auteurs: Bogaert, Chris