Boerenwoning

Beschrijving

Haaks op de straat ingeplant boerenhuis met oude, minstens begin 18de-eeuwse kern en recentere L-vormige achterbouw. Verhard voorerf, van de straat afgesloten door een fraai ijzeren hek aan vierkante gemetste pijlers en bakstenen muur rechts. Links van het huis, omhaagde tuin met taxushaag en twee imposante geschoren figuren van een haan en een hen. Woonhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Verankerde gecementeerde erfgevel met rechthoekige vensters met bewaarde duimen en korfboogdeurtje.

Auteurs: Bogaert, Chris