Hoeve 't Oude Lindenhof

Beschrijving

Naar verluidt, heropgebouwd in 1922, teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling: losse, U-vormige opstelling van boerenhuis (nokrichting parallel aan de straat), stal- en schuurvleugel (nokrichting loodrecht op het huis), respectievelijk ten zuidwesten, noordwesten en zuidoosten van begrind erf; noordoostelijke erfoprit gemarkeerd door hekpijler links en kapel rechts; aanplanting: siertuin midden en ten westen van erf; materialen: verankerde, rode baksteenbouw; pannen (mechanische) zadeldaken, bij boerenhuis voorzien van breed, centraal dakvenster; houten schuurpoort onder I-balk; aangepaste rechthoekige muuropeningen met betonnen dorpels bij stal; gietijzeren hekken ter afsluiting van de tudorbogige kapeldeur; streekeigen bouwelementen: aflijnende tandlijsten; (hoek)steunberen met versnijding(en) tegen noordoostzijde van stal en schuur en tegen trapgevel van kapel; indeling: boerenhuis met opkamer links achteraan en nieuwe garage links in voorgevel; dwarsschuur met links en rechts stalgedeelte.

Analoge hoeve met eenzelfde opstelling van de gebouwen, evenwel aangevuld met een monumentale, begroende inrijpoort en centraal gelegen bakhuis, bevindt zich in Bruggestraat nummer 37; het boerenhuis vertoont echter aangepaste muuropeningen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Aanvullende informatie

De kapel en de noordelijke en zuidelijke schuur- en stalvleugels zijn afgebroken. Momenteel is alleen het woonhuis nog bewaard (plaatsbezoek 25.11.2016).