• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis met bijhorend nutsgebouwtje midden tuin. Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen op L-vormige plattegrond onder zadeldaken (mechanische pannen), gedateerd "Anno-1925" en gesigneerd "Steels & Renders -19- Architecten . 25", op gevelstenen. Vermoedelijk als modelwoning voor hier op te richten burgerhuizen. Verankerde gele baksteenbouw op een door middel van arduin gemarkeerde natuurstenen sokkel. Voorpuntgevel met muurvlechtingen en schouderstukken. Rechthoekige muuropeningen onder strek of betonnen latei, zoals in linker zijgevel. Vensters op arduinen onderdorpel; deels kleine roedeverdeling; benedenvensters beluikt of voorzien van rolluiken. Deels beglaasde deur gekoppeld aan smal venstertje rechts, onder gezamenlijke, houten luifel op schoorstukken. Rechter zijgevel met haakse uitbouw eindigend op puntgevel, zoals in voorgevel, waartegen lager aanbouwsel onder lessenaarsdak. Linker zijgevel onder meer getypeerd door driezijdige erker. Rechts achter huis, nutsgebouwtje, omvattende was- en bergruimte, in "lokale" bouwtrant - zie muurvlechtingen, kozijnen - verwijzend naar het traditionele bakhuisje; samen met het huis ontworpen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine