Arbeiderswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Huizenrij, vermoedelijk deel uitmakend van modernistisch geïnspireerd eenheidsproject met regionalistische inslag omvattend scholencomplex en onderwijzerswoningen , naar ontwerp van architecten V. Cols en J. De Roeck (Antwerpen), van 1923. Arbeiderswoningen van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, doorbroken door klimmend dakvenster van twee traveeën Enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema. Baksteenbouw met cementbepleistering ter hoogte van plint, dakvenster en deuromlijsting. Licht getoogd benedenvenster onder strekse latei; gekoppelde rechthoekige dakvenstertjes tussen lisenen en rondboogdeur met bovenlicht.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Aanvullende informatie

Van de vroegere huizenrij bleven alleen de nummers 28 en 30 bewaard. De nummers 22, 26 en 32 werden verbouwd.

Auteurs: Jacobs, Els