Hoeve 't Lantshof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 't Lantshof

Beschrijving

Zogenaamd " 't Lantshof", zie recent naambord. Iets dichter aan de straat herbouwde hoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling: U-vormige groepering van losse, lage bestanddelen: boerenhuis (nokrichting parallel aan de straat), stal (nokrichting loodrecht op het huis) en schuurvleugel (nokrichting loodrecht op het huis), respectievelijk ten noordwesten, zuidwesten en noordoosten van deels verhard erf, boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type; zuidoostelijk gerichte erfoprit; aanplanting: centraal siertuintje; materialen: rode baksteenbouw; deels hergebruikte baksteen zie bouwnaden in rechter schuurgevel; pannen (mechanische) zadeldaken met overstekende rand op houten modillons, bij schuur deels mank ten gevolge centraal aanleunend stalletje; geel bakstenen strekken boven de getoogde huisopeningen met vernieuwd houtwerk; rechthoekige schuurpoorten met dito deurtje onder houten latei; indeling: boerenhuis met links stalgedeelte van twee traveeën + rechts woonhuis van drie traveeën + rechts opkamertravee; laatst genoemde boven verdiepte, rechthoekige kelderopening met strek en rollaag; dubbele dwarsschuur met links alaamhok.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine