Hoeve Relemeershof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Relemeershof

Beschrijving

Zogenaamd "Relemeershof", zie recent naambord tegen rechter zijgevel. Haaks op de straat staande wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw zie opstelling-indeling: langgestrekte hoeve met links woonhuis, dwarsschuur en rechts stalgedeelte, ten zuiden van erf begrensd door recente loods met aanleunend bakhuis; oostelijke erfoprit en -toegang tot woonhuis; woonhuis, dubbelhuistype van drie traveeën, met opkamer aan achtergevel; aanplanting: siertuin, voor het huis, aan straatzijde; materialen: verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint; pannen (mechanische) zadeldak; betonnen latei boven de (deels aangepaste) rechthoekige muuropeningen; streekeigen bouwelementen: aflijnend tandlijstje; muuropeningen onder korfbogige ontlastingsboog; schuurpoort tussen lisenen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine