Oud gemeentehuis van Sint-Maria-Latem

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis, café tot 1978. Recent volledig gerenoveerd dorpshuis voorzien van een nieuwe gevelbekleding en dakbedekking. Breedhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen), in kern uit de 18de eeuw.

Verankerde, gecementeerde en okerkleurig geschilderde lijstgevel op gecementeerde en groen geschilderde plint met keldergaten. Vernieuwde rechthoekige vensters en deur in vlakke witgeschilderde omlijsting. Voorheen met twee deuren, de rechtse deur van café en gemeentehuis is nu gedicht. Gevelbeëindiging oorspronkelijk met geprofileerde baksteenlijst.

Auteurs: Lanclus, Kathleen