• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Schuin ingeplant burgerhuis met voortuintje afgesloten door ijzeren hekken tussen gemetste pijlertjes met bekronende heraldische leeuwen en siervazen, gebouwd circa 1870. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (pannen). Beraapt parement op gepleisterde en grijsgeschilderde plint. Licht getoogde omlijste vensters op arduinen dorpels, met diamantkop en persiennes op de begane grond. Bovenvensters in geprofileerde omlijsting met schelpvormige sluitsteen; nieuwe ramen. Kleine rechthoekige venstertjes in het hoofdgestel. Rechthoekige deur met bovenlicht en twee trappen; deurvenster met ijzeren hek erboven. Blinde beraapte zijgevels met oculi onder de daklijst. Dito achtergevel met rechthoekige vlak omlijste vensters, venster met gekleurd glas op de gang.

Interieur met behouden stucplafonds met uitgewerkt ornament in linker voorkamer.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen