Beschrijving

Gerenoveerde hoeve met losstaande bestanddelen in omhaagde tuin met twee imposante Linden rechts van het toegangshek.

Ten noorden, boerenhuis van oorspronkelijk acht, heden elf traveeën onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat), uit het derde kwart van de 18de eeuw; haardbalk met jaartal MDCCLVI. Verankerde gewitte gevels op grijze plint. Gekoppelde rechthoekige vensters onder houten lateien, dorpels met tegels en luiken; grotendeels bewaard houtwerk. Tudorboogvormige deur in gewitte bakstenen omlijsting op neuten met oren en kroonlijst in tweede travee; rechthoekig deurtje onder houten latei en ontlastingsboog in zevende travee.

Haast blinde achtergevel gestut door steunbeer, steekboogdeurtje en getralied opkamervenstertje in rechter travee.

Goed bewaard interieur met samengestelde balklagen, zwarte tegelvloeren en dubbele haard, onder meer met gedateerde haardbalk.

Ten oosten, recentere schuur en vroeger wagenhuis onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), binnenin met gerecupereerde moerbalk met wafelmotief.

Ten westen, vroegere stallen met ingebouwde bakoven, gewitte gevels onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat). Blinde straatgevel en rechthoekige deuren en venstertjes in erfgevel.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen