Beschrijving

Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen met boerenhuis ten oosten en stalletje ten westen van het deels gekasseide en met gras begroeide erf toegankelijk via twee ijzeren hekken aan nieuwgemetste vierkante pijlers links en rechts van stal.

Boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Fraai uitgewerkte dakvoetconsolenrij. Verankerde gewitte gevels op gecementeerde grijsgeschilderde plint. Rechthoekige vensters onder houten lateien, bruine luiken. Getoogde deur in grijsgeschilderde bakstenen omlijsting op gecementeerde sokkels onder rechte kroonlijst. Bekronende houten (?) spiegelboognis met zuiltjes en geschilderd voorstelling van Onze-Lieve-Vrouw achter glas. Toegevoegde rechthoekige deur links. Aanleunend stalletje rechts onder lessenaarsdak.

Ten westen aan de straat palend stalletje onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met vlechtingen in linker zijpuntgevel, eveneens uit de 18de eeuw. Gewitte gevels op grijze plint. Rechthoekige deur en getoogd venster in erfgevel; blinde straatgevel.