Semi-gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve met in U-vorm ingeplante gebouwen omheen een volledig verhard erf, van de straat afgesloten door een enkel en dubbel groengeschilderde ijzeren hek tussen vierkante gewitte pijlers met piramidebekroning.

Ten zuiden, boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), opklimmend tot eind 18de eeuw. Gepleisterde en witgeschilderde erfgevel op gepikte plint. Getoogde vensters; bewaarde duimen. Spiegelboogdeur, twee treden, in vlakke rechthoekige omlijsting met tussendorpel en getralied bovenlicht, nieuwe deur.

Ten oosten, gewitte bakstenen bedrijfsgebouwen, deels woonhuis, onder zadeldak (pannen en golfplaten, nok loodrecht op de straat) met links zijpuntgevel met vlechtingen en luchtspleten palend aan de straat. Erfgevel met getoogde vensters en rechthoekige poort in linker travee. Aan de straat palend recentere garage onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat) met houten beschieting in rechter zijpuntgevel rechts van de schuur en bakstenen vleugel met muizentandfries en rechthoekige poort links ervan.

Ten westen, vernieuwde bakstenen stalvleugel onder pannendak (nok loodrecht op de straat) met getoogde deuren en rechthoekige poorten onder rood- en witgeschilderde strek.