Villa Statiestraat en personeelswoning

Beschrijving

Voorheen zogenaamd Villa Statiestraat volgens prentbriefkaart. Aanvankelijk gebouwd als twee woningen waarbij het linker deel dienst deed als meidenverblijf. Rijhuizen met voortuin, heden afgesloten door een vernieuwd bakstenen muurtje, elk twee, tegenover elkaar verspringende traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nokken loodrecht op en parallel aan de straat), links met voorpuntgevel, van circa 1900. Opgetrokken uit gele baksteen verrijkt met rode banden en decoratieve booglijsten en -fries; breukstenen plint. Rondboogvensters en rechthoekige vensters met origineel houtwerk met roeden en gekleurd glas. Sierankers. Spiegelboogdeuren met arduinen tussendorpels en bovenlichten met gekleurd glas; nummer 13 met klein bordes en behouden gesculpteerde deur met smeedwerk.