Hoeve in L-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve in L-vorm ingeplant vlakbij de spoorweg met boerenhuis ten westen en stallen ten noorden van het deels verharde en begraasde erf met mestvaalt.

Boerenhuis van zes traveeën onder overstekend zadeldak op modillons (pannen in plaats van stro, nok loodrecht op de straat), in kern minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde gewitte erfgevel op grijsgeschilderde plint. Rechthoekige vensters onder houten latei op dorpels met tegels; nieuw houtwerk; bewaarde duimen. Rechthoekige deur in grijsgeschilderde omlijsting in tweede travee.

Interieur met beschilderde balklaag met verschillende moerbalken met versierde uiteinden met rad- en wafelmotief; zwarte tegelvloer en één 18de-eeuwse paneeldeur.

Ten noorden, aansluitend bedrijfsgebouw met schuur en stallen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Verankerde gewitte gevels op grijze plint en met groengeschilderd houtwerk.