Dubbele villa in cottagestijl

Beschrijving

Dubbele villa in cottagestijl van circa 1925. Voortuin afgezet met fraaie ijzeren hekken op gewitte bakstenen voet; voetgangershekjes en rechts hek aan vierkante pijlers onder ezelsrug. Gekoppelde enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema, twee traveeën en twee bouwlagen onder één schilddak (pannen, nok parallel aan de straat) en zadeldakjes boven de zijrisalieten met overstekende dakschilden; bewaard houtwerk van consoles en schoorstukken. Gewitte gevels op gecementeerde, grijsgeschilderde plint en puntgevels met imitatievakwerk. Korfboogvormige benedenvensters en deuren; bewaard houtwerk met roedeverdeling en rechthoekige bovenvensters; vernieuwd houtwerk naar origineel model. Links garage op de rooilijn.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen