Traditioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen) uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. In opdracht van P. De Klark onderging het pand samen met het aanpalende hoekhuis een restauratie naar ontwerp van de architect Jacques Linssen uit 1975, uitgevoerd vanaf 1976. De werken betroffen het herstellen van het bak- en zandsteenparement van de trapgevel.

Trapgevel van vijf treden met overhoeks topstuk, in bak- en zandsteenbouw verankerd door smeedijzeren muurankers. In de 19de eeuw aangepaste, rechthoekige vensters met vernieuwde lekdrempel en latei, oorspronkelijk kruiskozijnen waarvan de kwartholle negblokken bewaard bleven.. In de geveltop behouden rechthoekig luik met kwartholle negblokken, druiplijst en duimen. De begane grond werd herhaaldelijk verbouwd, getuige de verschillende ontlastingsbogen. Inkomdeur met vlakke hardstenen rechtstanden.