• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Alfred Amelotstraat. Burgerhuis met dubbelhuisopstand, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), gebouwd circa 1860 als onderpastorie, naar verluidt op plaats van een vroegere kapel. Opgetrokken uit rode en bruine baksteen voor hoekpilasters, middenrisaliet en uitgewerkte muizentanden onder de houten kroonlijst. Lage arduinen plint en bakstenen sokkel afgewerkt met kwartbolle lijst. Rondboogvormige vensters en deur; nieuw houtwerk en bewaarde duimen. Rechter zijpuntgevel van twee traveeën begrensd door gelijkaardige pilasters met dito vensters en één lagere travee onder plat dak. Aansluitende vernieuwde bijgebouwen. Gecementeerde achtergevel met centrale vierkante toren onder piramidedak. Bovenste geleding met lancetvensters en omlopende muizentand.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen