Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve van het gesloten type. Boerenburgerhuis en parallel achterin gelegen schuur uit het vierde kwart van de 19de eeuw, in het eerste of tweede kwart van de 20ste eeuw uitgebreid met beide lage dwarsvleugels tot gesloten hoeve. Dominant dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, evenals de lessenaarsdaken van de flankerende lage aanbouwen met kunstleien. Voortuinafsluiting met ijzeren hekwerk op gecementeerde bakstenen; tuinhek in de as van de centrale voordeur tussen twee als imitatieboomstammen opvallende betonnen hekpijlers. Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen verrijkt met neoclassicistisch getinte reliëfornamentatie rond de getoogde vensters, waarvan twee blinde pseudovensters. Rechthoekige hardstenen voordeuromlijsting. Heden ramen in kunststof.

Ten noordwesten, achterzijde van rechthoekige binnenplaats afgesloten door hoge vroegere langsschuur onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), heden aangepast tot stallen.

Binnenplaats voorts aan weerszij begrensd door lage stallen in het verlengde van zijaanbouwen van woning.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

De twee als imitatieboomstammen opvallende betonnen hekpijlers zijn verdwenen.