Café en Gemeentehuis van Wannegem

Beschrijving

Voormalig café en tot 1966 ook gemeentehuis, in L-vorm ingeplant op de hoek met de kerkwegel, heden met voortuintje afgesloten door lugusterhaag. Langgestrekt gewit gebouw op plint van natuursteenblokken, tien traveeën onder overstekend zadeldak (pannen) met twee nieuwe dakkapellen, uit 18de eeuw. Licht getoogde beluikte vensters en drie gelijkaardige deuromlijstingen van gesinterde baksteen met neuten, oren en waterlijst in derde, zevende en tiende travee; eerste en derde deurtje gedicht. Middelste omlijsting heden grijsgeschilderd en groengeschilderde getoogde deur. Korfboogpoort in linkertravee.

Haakse vleugel van drie traveeën met twee kleine vensters onder houten latei en achterpuntgevel afgewerkt met vlechtingen; item venstertjes.

Recenter bakstenen dienstgebouw achteraan in tuin.

• DEVOS P. 1982: De gemeentehuizen van Oost-Vlaanderen, Gent, 534-536.