Beschrijving

Achterin gelegen mooi ingeplante landelijke hoeve met losse bestanddelen geschikt rondom een vierkant, deels gekasseid en met gras begroeid erf met centraal stalgebouwtje en gekasseide oprit in het zuiden.

Ten noorden, boerenhuis van acht traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), in kern opklimmend tot eind 18de eeuw, baksteentje met ingegrift jaartal 1788 (?) in rechter zijpuntgevel, aangepast circa 1880 en begin 20ste eeuw. Verankerde gewitte gevels op gecementeerde plint en getrapte daklijst. Rechthoekige vensters, bewaard houtwerk en nieuwe luiken. Getoogde deur in nieuwe (?) gesinterde bakstenen omlijsting op neuten, met oren en waterlijstje. Rechthoekige poort in rechter travee.

Ten oosten, in de jaren 1880 gebouwde gewitte bedrijfsvleugel met stokerij; gepikte plint, vijf traveeën gemarkeerd door pilasters en afdekkend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met dakkapel boven rechter travee. Rechthoekige deuren en vierkante openingen onder houten lateien, groengeschilderd houtwerk.

Ten westen, gewitte, nog deels 18de-eeuwse bedrijfsvleugel met dwarsschuur en stallen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Verankerde gevels op gepikte plint. Rechthoekige poorten, onder meer onder verhoogd dakschild. Rechthoekige staldeuren en vierkante openingen onder houten lateien, eveneens groengeschilderd houtwerk.

Midden op het erf, gewit bakstenen gebouwtje op gepikte plint, oorspronkelijk naar verluidt een duiventorentje uitgebreid tot stal met drie traveeën onder schilddak (pannen, nok parallel aan de straat), uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Rechthoekige deuren onder houten lateien.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen