Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve van het gesloten type met bakstenen hoevegebouwen rondom gebetonneerde binnenplaats. Ten noordwesten, vernieuwd bakstenen boerenhuis van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (kunstleien).

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Naar aanleiding van het onderzoek van de ankerplaatsen werd de bouwgeschiedenis van de hoeve onderzocht. Reeds op het primitief plan stonden er losse gebouwen rond een vierkant middenplein. In 1879 en vervolgens in 1907 werden de gebouwen uitgebreid tot een gesloten hoeve. De woning zelf is veel jonger, van 1975.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, Mutatieschetsen Horebeke, Sectie A, 1879/5, 1907/6, 1975/3.
Auteurs: Jacobs, Els