Wegkapel toegewijd aan Heilige Arnoldus

Beschrijving

Wegkapel vroeger toegewijd aan Heilige Arnoldus (houten Heilige Arnoldusbeeld verwijderd, gedecapeerd en bewaard). Gelegen in straatbocht en voorheen opgenomen in de verdwenen bakstenen tuinmuur van de bijbehorende, recent vernieuwde woning (nummer 24). Halfrond ondiep bakstenen kapelletje, vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw (reeds aangegeven op topografische kaart van 1884). IJzeren dakkruis. Eenvoudige gewitte voorpuntgevel. Hoge rondboog met houten hek, houten tussendorpel en gepikt bepleisterd boogveld. Houten altaarblad heden met diverse heiligenbeeldjes: Heilig Hart, twee van Heilige Antonius, twee van Onze-Lieve-Vrouw waarvan één met kind Jezus.

• Informatie verstrekt door L. De Temmerman.