Pastorie Sint-Pietersparochie

Beschrijving

Omgracht domein met tweeverdiepingshuis in traditionele bak- en zandsteenstijl. Poortgebouw met volutengevel en frontonbekroning uit einde 17de eeuw; nis met Sint-Jansbeeld; rondbooginrijpoort voorzien van imposten en een sluitsteen en gemarkeerd door een korte druiplijst. Dubbelhuis met twee verdiepingen en zadeldak, gedateerd 1690. Uitspringende daklijst rustend op uitgewerkte houten modillons; kruisvensters. Middentravee uitlopend op een bakstenen trapdakvenster met topstuk; gevelsteen met abtswapen onder het rondbooglaadvenster (uitstekende imposten, sluitsteen en korte druiplijst en duiventil); steekboogdeur ANNO 1771 met bovenlicht en fraaie waaier. Bijbouw en wijziging der vensters: einde 18de eeuw; restauratie in de loop van de 20ste eeuw. Bijbouw bij de poort gedagtekend 1776.