Pastorie Sint-Lambertusparochie

Beschrijving

Op de achtergevel gedateerd 1707 door middel van muurankers. Traditionele bak- en zandsteenstijl. Dubbelhuis met twee verdiepingen en gebogen zadeldak met dakvenster. Zandstenen sokkel afgezet met een geprofileerde lijst; rechthoekige ramen voorheen voorzien van kruiskozijnen; kroonlijst op uitgewerkte houten modillons. Zijgevel voorzien van muurvlechtingen en schouderstukken.

Nieuwe bijbouw uit de 19de eeuw tegen de voormalige voorgevel. Gewijzigde vensters in achtergevel; wegbreken van tussenstijlen en middenkalven, lagere lateien op de benedenverdieping; vernieuwde deur.

Het 19de-eeuwse bijgebouw tegen de voorgevel werd bij de restauratie circa 2000 afgebroken.