Hoeve Molenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Molenhof

Beschrijving

Vrij ruime hoeve, zogenaamd "Molenhof", gedateerd 1740 op de sluitsteen van de arduinen, van neuten en imposten voorziene rondboog inrijpoort. Baksteenbouw met verwerking van blauwe hardsteen, kalk- en ijzerzandsteen. Boerenburgerhuis met twee verdiepingen en zadeldak; venster- en deuropeningen gewijzigd doch bewaarde geprofileerde posten van zand- en ijzerzandsteen. Aanpassingen uit de 19de eeuw, onder meer arduinen lateien. Aan de binnenhofzijde, vernieuwd karrenhuis met ingemetselde gevelsteen ANNO 1731. Aanpalende schuur op ijzerzandstenen sokkel, voorzien van een van 1731 gedagtekende rondbooginrijpoort met hoekstenenomlijsting van hetzelfde materiaal. Bijkomend boerenhuis en aanhorigheden uit 19de- en 20ste eeuw.