Gesloten hoeve van 1777

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve van 1777

Beschrijving

Gesloten hoeve, gedateerd 1777 (door middel van muurankers). Baksteenbouw met verwerking van zandsteen voor de omlijstingen en hoekkettingen. Boerenhuis met één verdieping en gebogen wolfsdak en dakvensters; steekboogdeur met uitstekende sleutel. Bijgebouwen eveneens met wolfsdaken afgedekt; steekboogdeuren en Boheemse kappen in de stallen. Poortgebouw met duifhuis. Wijzigingen: dakbedekking der bijgebouwen; schuurpoort; vensters van woonhuis en stallen, twee herbouwde zijvleugels van de binnenplaats.