Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Twee verdiepingen hoog huis met zadeldak uit de 18de eeuw. Baksteenbouw met gebruik van zandsteen onder meer voor de hoekstenen en omlijstingen. Voorgevel op hoge sokkel voorzien van rechthoekige deur en vensters met uitstekende sluitsteen; fraaie geprofileerde kroonlijst. Smalle rechthoekige vensters in de achtergevel; zijgevel voorzien van een schouderstuk. Omheiningsmuur met een van geprofileerde posten voorziene ingang. Onderverdeling in twee woningen en ingrijpende verbouwingen op de benedenverdieping; nummer 5 aangepast als winkelpui en beschilderd; nummer 4 voorzien van garagepoorten, toevoeging van een tussendorpel bij oorspronkelijke deur.

Nummer 5 is inmiddels verbouwd.

Auteurs: Jacobs, Els